MERSİN / ERDEMLİ - Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem sınav programı Okul Zümre Başkanları Kurulu kararı doğrultusunda hazırlanmıştır.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. dönem 2. yazılı sınavlarından 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri  27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak gerçekleştirilecektir.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Sınav Takvimi

Okulumuza yerleşen öğrencilerin dikkatine!

10.10.2022 tarihi itibariyle geçerli haftalık ders programı ektedir.

ÖNEMLİ DUYURU!

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılından itibaren ortaöğretim kurumlarında okul pansiyonlarına yatılılık başvuruları velilerin okul pansiyonlarına gitmelerine gerek kalmadan elektronik ortamda alınacak. Bakanlığımızca öğrencileri için yatılılık başvurusunda bulunacak velilere kolaylık sağlamak, zaman kaybıyla birlikte ek bir külfetten kurtarmak amacıyla yatılılık başvuruları için Online Yatılılık Başvuru Ekranı erişime açıldı. Yatılılık başvuruları elektronik ortamda e-Okul sistemi üzerinden yapılabilecek. Ana sayfada yer alan "2022 Ortaöğretim Kurumları Pansiyonları e-Başvuru İşlemleri" bölümünde "Pansiyon Yatılılık Başvuru İşlemleri" sayfasında yer alan bilgilerin doldurulmasıyla gerçekleştirilecek. "Başvuruyu Kaydet" butonu ile tamamlanacak işlemlerin ardından öğrencinin yatılılık başvurusu tamamlanmış olacak. "2022 Ortaöğretim Kurumları Pansiyonları e-Başvuru İşlemleri" sayfası 15 Ağustos 2022 tarihi itibariyle e-Okul üzerinde aktif olarak kullanılabiliyor. Yatılılık Online Başvuru Ekranı üzerinden başvurular 26 Ağustos 2022 tarihi mesai bitimine kadar devam edecek. Başvurusu kaydedilen öğrencinin başvuru bilgileri kayıtlı olduğu pansiyonlu okulun Pansiyon Yatılılık Başvuru İşlemleri sayfasına otomatik olarak aktarılacak.

Okulumuza bu yıl yeni yerleşen 9.sınıflar ya da 10,11,12. sınıfta okuyup pansiyonumuzda kalmak isteyen öğrenciler online başvurularını yapabilirler. Pansiyonda kayıtlı olan 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencileri başvurmayacaktır. Bu başvuruda velinin beyanı esastır.31 Ağustos 2022'de pansiyona yerleşen öğrenciler okul web sayfasından ilan edilecek ve aynı tarihte e pansiyon modülüne işlenecektir. Öğrenciler 2022-2023 eğitim öğretim yılına 12 Eylül Pazartesi günü başlayacaklardır. Pansiyona yerleştirme de 11 Eylül Pazar günü saat 13.00'ten itibaren yapılacaktır. Öğrenci velilerimizin online başvuruda beyan ettikleri belgeleri öğrencilerini pansiyona yerleştirdikleri gün ıslak imzalı olarak pansiyondan sorumlu müdür yardımcısına elden teslim etmeleri gerekir. Belgelerde herhangi bir eksiklik olduğu takdirde pansiyon yatılılık ve bursluluk komisyonu tarafından öğrencinin yatılılığı iptal edilecektir.

NOT: EK-1 belgesinde 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 tarihleri arasındaki ailenin yıllık gelirinin fert başına düşen miktarı 32.840 TL'nin altında ise bu öğrenciler parasız yatılı olarak kalmayı hak etmişlerdir.

Mrt

Okul sağlığı; öğrencilerin ve okul çalışanlarının sağlığının değerlendirilmesi, geliştirilmesi, sağlıklı okul yaşamının sağlanması ve sürdürülmesi, öğrenciye ve dolayısıyla topluma sağlık eğitiminin verilmesi için yapılan çalışmaların tümü olarak tanımlanmaktadır. Bakanlığımızca yürütülen okul sağlığı çalışmalarının düzenli takip edilmesi için http://okulsagligi.meb.gov.tr/ web sitesi oluşturulmuştur. Okul sağlığı logosu alttadır.

Ara

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 03.12.2021 tarih ve 38276813 nolu onay yazısı ile okulumuz bünyesinde Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) programı açılması kararı alındı. MESEM kayıt şartları ve gerekli bilgiler için okulumuza başvurabilirsiniz.

Okuluza yerleşen öğrencilerin dikkatine!