MERSİN / ERDEMLİ - Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kas

Bakanlığımız tarafından okul sağlığı ile ilgili yürütülen çalışmaların daha hızlı ve düzenli takip edilmesi, internet ortamında gerekli duyuruların yapılması ve daha geniş kitlelere ulaşılması amacı ile okul sağlığı web sitesi oluşturulmuştur.

Ekm

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de afetlerin oluşum sıklığı giderek artmaktadır. Ülkemiz deprem başta olmak üzere heyelan, sel, erozyon gibi doğal afetler ile karşı karşıyadır. Özellikle ülkemizde yaşanan depremler afete yönelik yaklaşımlarda bir dönüm noktası olmuştur. Bu depremler sonrasında yaşanan felaketler ve uluslararası gelişmeler doğrultusunda öğrencilerimize afet eğitimi ile ilgili bilgiler vererek gerekli farkındalığı kazandırmayı hedefliyoruz.

Ekm

AHÎLİK

Ahilik, XIII. Yüzyıldan itibaren yaklaşık 500 yıl boyunca Anadolu’da etkili olmuş, Ahi Evran tarafından kurulan bir kurumun adıdır. Ahilik hem sosyal hem de kültürel yapılara ait bir olgudur. Birbirini seven, birbirine saygı duyan, yardım eden, fakiri gözeten, yoksulu barındıran, çalışmayı bir ibadet sayan, din ve ibadet kurallarına sıkı sıkıya bağlı esnaf ve sanatkârların kurmuş oldukları iş teşkilatı manasına gelmektedir. Bu bağlamda Ahilik teşkilatları, kendi içerisinde doğruluk, karşılıklı yardım ve saygı esasından hareket ederek tarihten gelen bir ivmeyle Türkiye’nin ticari ve ekonomik hayatında büyük rol oynamış, zanaatkârlar yetiştirmiş ve yetişen bu esnaf teşkilatı tek taraflı çıkar endişesi ile hareket etmemiştir.

AHÎLİK PRENSİPLERİ

1- İYİ HUYLU VE GÜZEL AHLAKLI OLMAK

2- İŞİNDE VE HAYATINDA GÜVENİLİR OLMAK

3- AHDİNDE, SÖZÜNDE VE SEVGİSİNDE VEFALI OLMAK

4- SÖZÜNÜ BİLMEK, SÖZÜNDE DURMAK

5- GÜLER YÜZLÜ VE TATLI DİLLİ OLMAK

6- HATALARI YÜZE VURMAMAK

7- DOSTLUĞA ÖNEM VERMEK, TEVAZU SAHİBİ OLMAK

8- KÖTÜLÜK EDENLERE İYİLİKTE BULUNMAK

9- MAHİYETİNDEKİLERİ KORUMAK VE GÖZETMEK

10- ANAYA VE ATAYA HÜRMET ETMEK

11- DEDİKODUYU TERK ETMEK

12- KOMŞULARINA İYİLİK ETMEK

13- BAŞKASININ MALINA HIYANET ETMEMEK

14- CÖMERT, İKRAM VE KEREM SAHİBİ OLMAK

16- DAİMA HAKKI KULLANMAK, HAKKI SÖYLEMEK

17- SABIR EHLİ OLMAK, ÖFKESİNE HAKİM OLMAK

18- YAPTIĞI İYİLİKTEN KARŞILIK BEKLEMEMEK

Haz

Okulumuz Tarım alanında eğitim veren bir kurumdur. Bölgemizin ihtiyaç duyduğu; tarım alanında nitelikli eleman yetiştirdiğimiz ve eğitim sonucunda diploma ve iş yeri açma belgesi vererek mezun ettiğimiz öğrencilerimiz iş hayatında avantajlı bir konuma gelmektedirler.  Yeni kayıt yapacak öğrencilerimizi ve velilerimizi okulun sağladığı imkanlar hakkında ayrıntılı bilgilendirmek için okulumuza bekliyoruz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Nis

Okulumuz Müdür Yardımcısı Meltem DURAN'ın dahil olduğu "eTwinning" projesi Türkiye birincisi olmuştur. Öğretmenimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ara

Okulumuz Müdür Yardımcısı Meltem DURAN'ın yer aldığı eTwinning projesi  2022 Mesleki ve Teknik Eğitim kategorisinde Türkiye'nin en iyi projesi ödülünü aldı.

Eyl

Okul seramızda kışlık sebze üretimine başladık. Seramızda 1000 kök kapya biber fidesi dikildi. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Okulumuz Tanıtım filmi için linke tıklayınız.

Mrt

21 Mart Dünya Orman Günü'nde öğrencilerimizle birlikte ağaç diktik.

22 Mart tarihlerinde TEMA eğitmeni Ali Dönmez bize Su konusunda online bir farkındalık eğitimi verdi.

Okulumza TEMA gönüllülerini davet ettik. Öğrencilerimizle birlikte iklim değişikliği, su ve geri dönüşümün önemini öğrendik. Hepimiz TEMA gönüllüsü olduk.

Mrt

''MY SUSTAİNABLE FUTURE'' isimli e Twinning projemizin mart ayı faaliyetleri içerisinde hem öğrencilerimize ve hem de öğretmenlere büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz 3 adet webinar düzenledik.

İlham veren kadınlar-1 webinar serimizin ilk uzman konuğumuz Duygu Hıdıroğlu oldu. Sosyal Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik konulu sunumu çok verimli geçti.

İlham veren kadın-2 webinar serimizin ikinci uzman konuğu Doç. Dr. Ece Ümmü DEVECİ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü birlikte kutladığımız uzmanımız bizimle İklim Değişikliği, Sıfır Atık, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve geri dönüşümün önemini anlattı.

İlham Veren KADIN-3 webinar serimizin üçüncü uzman konuğu sanatçı Deniz SAĞDIÇ oldu.Her türlü atık malzemeyi sanat eserine dönüştüren bu harika  sanatçıyı tanımaktan mutluluk duyduk.

Ara

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 03.12.2021 tarih ve 38276813 nolu onay yazısı ile okulumuz bünyesinde Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) programı açılması kararı alındı. MESEM kayıt şartları ve gerekli bilgiler için okulumuza başvurabilirsiniz.