MERSİN / ERDEMLİ - Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında Arpaçbahşiş Kasabası Yeni Mahalle´de bulunan   eski hizmet

binasında "Erdemli Tarım Meslek Lisesi" adıyla eğitim öğretim hayatına başlamıştır. 2014 yılında "Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" adını almıştır.

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı 2. kanaat dönemi başında Arpaçbahşiş Mahallesi 410. Sokak No:10 adresinde bulunan, TOKİ tarafından yapılan, 16 derslikli yeni hizmet binasına taşınmıştır.

Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Tarım Alanı"nda eğitim vermekte olup, bu alana bağlı olarak;

1. Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliği
  2. Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği

dallarının eğitimi yapılmaktadır.

Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, mesleki ve uygulamalı eğitimlerini Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alata   Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde "Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü"nün birimlerinde ,Laboratuvar ve arazilerinde yapmaktadır.

Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonlu bir okul olup, 72 pansiyonlu erkek öğrenci kapasitesine sahiptir.

Yayın: 11.04.2013 - Güncelleme: 29.11.2021 15:22 - Görüntülenme: 4524